Lucruri pe care acum ceva timp nu le credeai posibile sau care nici macar nu ti-a trecut prin minte ca ar putea exista deja, azi incep sa fie ceva normal, iar poate cel mai bun exemplu este un smartphone. Poate acum 20 de ani nu ne-am fi imaginat ca vom avea atat de repede tehnologie cat cea a unui calculator in propriul buzunar si sa putem avea acces la orice informatie de pe glob, oriunde am fi. 

Acum, din ce in ce mai multe lururi devin posibile. De exemplu, poti sa iti cumperi un incarcator solar si sa ai curent electric pentru alimentarea unui telefonul mobil chiar si pe varful unui munte. Hai sa vedem cateva exemple de astfel de aplicatii solare fotovoltaice care sunt de viitor.

Incarcatoare solare

Un incarcator solar portabil este un dispozitiv care are prevazute celule solare si poate sa iti incarce diverse gadget-uri oriunde te-ai afla: telefoane mobile, tablete, etc. Celulele fotovoltaice transforma energia solara in energie electrica utilizabila imediat.

Drone solare

Imagineaza-ti o drona care ajunge pe balconul apartamentului tau sau in fata usii casei tale si iti aduce un colet. Aceasta drona exista deja si incepe sa fie folosita in aplicatii de curierat, iar in viitor va deveni ceva absolut normal. O astfel de drona este prevazuta in partea superioara cu panouri solare.

Stalpi de iluminat solar

Stalpii de iluminat solar deja sunt folositi in anumite orase si incep sa fie tot mai mult utilizati la nivel mondial. Stalpii solari prezinta diverse avantaje fata de cei clasici, prin faptul ca elimina necesitatea cablurilor, curentul electric fiind generat direct pe stalp, prin aplicarea unor panouri solare.

Ferestre solare

Ferestrele solare sunt un tip de aplicatii solare fotovoltaice care ii ajuta pe cei care le folosesc sa devina independenti din punct de vedere energetic. Prin instalarea de ferestre solare, se poate contribui enorm la reducerea emisiilor generate de combustibilii fosili si a altor emisii poluante.

In magazinul online E-acumulatori gasesti tot ce ai nevoie pentru aplicatii solare fotovoltaice. Fie ca vrei sa iti instalezi panouri solare pe acoperis, ai nevoie de ele pentru agricultura sau ai alte aplicatii in care doresti sa le folosesti, gasesti aici tot ce iti trebuie.

Aplicatii solare fotovoltaice pentru viitor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.