Usile moderne de exterior sunt realizate din materiale extrem de dure, cum ar fi otelul si sunt dotate cu tehnologii performante de siguranta. Odata instalata, o astfel de usa nu poate fi sparta, sau daca poate, misiunea este una extrem de dificila.

Aceasta siguranta este excelenta impotriva hotilor, insa poate sa aiba si un al doilea tais in momentele in care se blocheaza sau in momentul in care sistemul de inchidere se strica. In Bucuresti, peste 80% dintre oameni au usi de buna calitate, cu o securitate sporita, insa conform numerosilor lacatusi din Bucuresti, un numar mare dintre acestia raman pe afara si au nevoie de reparatii usi sau de deblocare.
Pentru evitarea acestor probleme sau pentru rezolvarea lor in cel mai scurt timp, cei de la robadel-servicii.ro au pregatit un mic ghid pentru toti cei care au usi securizate, de buna calitate.

Ce trebuie facut atunci cand este nevoie de repararea usilor?

In primul rand, cei de la robadel-servicii.ro recomanda cateva actiuni preventive:
• Dublarea cheilor si lasarea unui rand sau a doua randuri unui prieten foarte bun si unui membri al familiei. In cazul in care se pierd cheile, cea mai buna solutie este apelarea la un prieten.
• Gasirea unui lacatus bun, in apropierea locuintei. Nu este suficient sa cauti un lacatus Bucuresti, in conditiile in care orasul este unul foarte mare si in cazul unei urgente este nevoie de reactie cat mai rapida. Este indicat sa se gasesti numarul unui lacatus aflat in apropiere.
• Cunoasterea unor informatii legate de usa. Conteaza producatorul, materialul din care este realizat si alte detalii care sa il ajute pe lacatus sa rezolve problema.
Daca toti acesti pasi sunt respectati, in momentul in care apare o problema si usa nu mai poate sa fie deschisa, rezolvarea poate aparea in doar cateva minute sau zeci de minute.

Ce nu trebuie facut atunci cand se blocheaza usa?

In primul rand, nu trebuie facut primul lucru care ii vine in minte oricui: sa bruschezi deschiderea. Chiar daca usa este din lemn si da impresia ca se va deschide usor daca este fortata, rezultatul nu este cel dorit. De cele mai multe ori nu se reuseste decat blocarea si mai puternica si devine o misiune mai grea pentru lacatus.

De asemenea, nu este indicat sa se apeleze la un vecin care le are cu surubelnita si ciocanul, deoarece sansele de reusita nu sunt chiar atat de mari. Cel mai bine este sa se opteze pentru o firma specializata in asa ceva.
Nu in ultimul rand, nu trebuie lasat orice lacatus sa schimbe butucul. In momentul in care o astfel de solutie este necesara, trebuie sa existe o garantie asupra faptului ca butucul este sigilat si ca nu mai are nimeni cheia de la el.

Sansele ca o usa sa se blocheze nu sunt chiar atat de mari, insa neplacerile cauzate de o astfel de situatie sunt mari, asadar, este bine sa existe intotdeauna o solutie pentru o situatie neplacuta.

Ce faci daca ti s-a blocat usa de la intrare?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.