Pompele hidraulice sunt dispozitive mecanice care reusesc cu succes sa converteasca energia mecanica in energie hidraulica. Pot sa genereze o miscare a fluidului, insa nu genereaza ele insele presiune, ci doar genereaza miscarea necesara pentru ca presiunea sa fie creata. In orice sistem hidraulic este nevoie de pompe hidraulice, pentru ca acestea pot sa faca transferul unui fluid sau chiar al aerului dintr-un loc in altul, cu aplicatii numeroase in diverse domenii.

Foarte multi oameni folosesc pompele hidraulice pentru ca sunt usor de utilizat, adica pot sa functioneze cu presiuni destul de mari. Aceste pompe sunt utilizate in aproape orice aplicatie de transmisie a puterii de tip hidraulic. Cel mai simplu si mai comun tip de pompa hidraulica este o pompa actionata manual, sau pompa de mana. 

Pompele de mana utilizeaza puterea mainii umane pentru a realiza mutarea unui fluid sau a aerului dintr-un loc in altul. Exemple de aplicatii la scara mai mare a pompelor hidraulice sunt excavatoarele, macaralele, tractoarele, utilajele forestiere, basculantele, utilajele de minerit si asa mai departe. Majoritatea pompelor de acest tip au si actionare cu ajutorul unui motor electric sau motor cu ardere interna.

Aceste sisteme se folosesc pentru a ridica diverse obiecte grele, in constructii, sau pentru a extrage apa din anumite zone contaminate, dar si pentru multe alte aplicatii. De fapt, aproape toate masinariile si utilajele mobile beneficiaza de aceasta tehnologie, pentru ca nu este scumpa si este eficienta. Este folosita foarte mult in aplicatiile industriale.

Pana aici am vazut ca pompele hidraulice sunt foarte utile, dar oare cat de mult timp rezista ele? Depinde foarte mult de aplicatiile in care ele sunt folosite, de temperatura si de alti factori importanti. In orice caz, pompele de tip industrial par sa reziste cel mai mult.

Pompele hidraulice sunt folosite pe scara larga pentru ca in general au preturi foarte accesibile. De multe ori ele folosesc aerul ca resursa, iar acesta este disponibil oriunde si in orice cantitate. Daca ai nevoie de pompe hidraulice sau de alte tipuri de sisteme de actionare, cum ar fi cele pneumatice, gasesti tot ce ai nevoie in magazinul online PH-Technique.

Cat de utile si durabile sunt pompele hidraulice?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.