Scumpirea continua a energiei electrice din ultimii ani a dus la cresterea facturilor pentru cea mai mare parte a populatiei, astfel ca energiile regenerabile devin o alternativa pentru reducerea facturilor. Avand in vedere ca soarele este o sursa inepuizabila si regenerabila de energie, sistemele fotovoltaice on grid instalate pe case simple sau pe halele firmelor mari, aduc numai beneficii.

Sa vedem mai intai cum se produce energia electrica din lumina solara. In fiecare zi, lumina solara atinge panourile fotovoltaice de pe acoperisul casei tale cu fotoni, particule de lumina solara. Panoul solar transforma fotonii in electroni de curent continuu. Electronii „curg” din panoul solar in invertor si alte dispozitive electrice de siguranta. Invertorul converteste puterea curentului electric continuu in curent alternativ. Curentul alternativ este acea forma de electricitate utilizata in gospodarii, pentru electrocasnice atunci cand sunt conectate la priza de perete.

Panourile solare fotovoltaice reprezinta o solutie economica pentru ca utilizeaza o sursa inepuizabila de energie, iar Romania este favorizata din acest punct de vedere, deoarece se gaseste intr-o zona geografica cu foarte buna acoperire solara.

Panourile solare sunt o solutie ideala pentru gospodarii, pensiuni sau cabane aflate in zone izolate, unde reteaua de electricitate nationala nu ajunge. Sistemele solare pot fi folosite cu succes la constructii noi sau in cadrul proceselor de modernizare a locuintelor. Acestea ofera independenta energetica deoarece nu necesita niciun fel de combustibil. Desi deocamdata nu vei putea renunta de tot la reteaua electrica a furnizorului, panourile solare fotovoltaice vor creste considerabil gradul de autonomie energetica prin simplu fapt ca vei reduce consumul de energie obtinuta conventional.

Un alt beneficiu al panourilor solare fotovoltaice este fiabilitatea data de raportul calitate/pret. Acestea necesita costuri minime de instalare, mentinere si intretinere. Sunt usor de montat si pot fi amplasate pe acoperisul cladirilor, precum si pe teren. Panourile solare, au o durata de viata intre 25-30 de ani, in functie de model si de cat de bine sunt intretinute.

Pentru a beneficia de energia creata de panourile solare fotovoltaice, trebuie sa ai grija ca acestea sa nu fie acoperite de zapada, noroi, frunze sau alte materiale care pot impiedica patrunderea luminii pe panouri. Pentru ca acestea sa fie tot timpul functionale, trebuie sa le cureti periodic. In cele mai multe cazuri este suficient sa folosesti aceleasi materiale pe care le folosesti la spalarea geamurilor. O regula foarte importanta, pe care trebuie sa o respecti atunci cand cureti panouile solare fotovoltaice este de a nu folosi apa fierbinte. Apa fierbinte poate cauza crapaturi serioase in panou. In cazul in care ai pete dificile, pe care nu le poti curata nici cum, un specialist te poate scoate din incurcatura.

Panourile solare fotovoltaice reprezinta una dintre metodele prin care poti sa ajuti planeta sa revina la o stare de echilibru, consumand mai putini combustibili conventionali. In masura in care va scadea utilizarea de combustibili conventionali, gradul de poluare va scadea si el, pana la zero. Panourile solare, avand principala sursa de energie lumina solara, nu polueaza aerul.

Prin utilizarea sistemelor fotovoltaice on grid poti deveni un aliat al naturii, contribuind la combaterea incalzirii globale.

Beneficiile panourilor solare fotovoltaice

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.