Cu toate că problema cariilor dentare este una destul de banală, netratate la timp acestea pot provoca alte mari probleme – de la dureri și infecții în cavitatea orală, până la distrugerea completă a dintelui.

Sigilarea dinților la copii – preț și beneficii
Fiind mari iubitori de dulciuri, copiii sunt cei mai predispuși la cariile dentare, astfel că, încă de la vârste fragede, aceștia ar trebui să învețe să adopte o igienă orală riguroasă.
Indiferent că vorbim despre dinții de lapte sau despre dinții definitivi, toți pot fi afectați de agenții patogeni din placa bacteriană care deteriorează țesuturile dure ale dintelui, ducând astfel la apariția cariei dentare. 
Cum întotdeauna e mai bine să previi decât să tratezi, după cum bine spune un proverb din vechime, ar trebui să cauți din timp o metodă eficientă pentru copilul tău de prevenire a acestor probleme, iar cea mai bună dintre ele este sigilarea dinților.
Dacă te întrebi care sunt costurile pe care le implică o astfel de procedură, ei bine, prețul sigilării dinților la copii poate fi cuprins între 150 RON și 200 RON și depinde de tipul dintelui – temporar sau permanent.
Printre avantajele sigilării dentare se numără faptul că procedura nu implică durere, astfel că, nu vor fi necesare nici anestezia, nici sedarea micuțului pacient.
Sigilarea dentară este o tehnică eficientă deoarece contribuie la conservarea sănătății orale, nepermițând bacteriilor să se sedimenteze.
În plus, biocompatibilitatea materialelor utilizate în timpul procedurii constituie un beneficiu important. Astfel, cel mic va fi protejat de o serie de eventuale probleme – cum ar fi, de exemplu, posibilele infecții dentare.

Care este vârsta minimă și cât durează sesiunea de sigilare a dinților
Specialiștii susțin că vârsta minimă la care se poate aplica acest tratament de prevenire este de 6 ani, adică odată cu erupția celui de-al șaselea dinte de pe arcadă.
Stomatologii implementează procedura de sigilare a dinților imediat după eruperea completă a primului molar definitiv. În caz contrar, acesta se va caria sau se va murdări îngreunând astfel aplicarea sigiliului pe dinte.
Copiii se plictisesc repede și ușor, astfel că au nevoie de mereu de ceva care să le atragă atenția. Unul dintre marile avantaje pe care le aduce procedura de sigilare a dinților la copii este durata foarte scurtă a unei astfel de sesiuni – doar câteva minute.

Clinica Trident, printre cele mai apreciate clinici dentare din București
Dacă te afli în căutarea unei soluții de prevenire a cariilor dentare și ai nevoie de serviciile premium ale unei clinici stomatologice, atunci poți apela la Clinica Trident.
Cu o echipă de specialiști de top, cu tehnologii digitalizate și dotări de ultimă generație, Clinica Trident oferă cele mai eficiente soluții de prevenire și de tratare a afecțiunilor prezente la nivelul cavității orale.
Indiferent de procedurile stomatologice necesare, această unitate stomatologică oferă cele mai bune servicii, dispunând de o linie de sterilizare computerizată, de radiologie digitală, de un computer tomograf, precum și de un laborator performant de tehnică dentară.
Părinții pun întotdeauna pe primul loc sănătatea copilului lor, așadar atunci când au nevoie de tehnica sigilării a dinților pentru a conserva sănătatea orală a copilului tău, Clinica Trident va fi opțiunea ideală în acest sens.

Sigilarea dinților – printre cele mai eficiente proceduri profilactice stomatologice

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.