Pasionații de muzică și de sisteme audio înțeleg exact care este importanța boxelor într-un sistem de home entertainment, pentru că în mod cert aceasta este cea mai importantă decizie pe care va trebui să o iei cu privire la componentele audio ale sistemului tău. Iar “Boxe active sau boxe pasive?” – este una dintre cele mai comune întrebări pe care le auzim în ultima perioadă.

Ce sunt boxele pasive?

Boxele pasive au nevoie de un amplificator extern pentru a funcționa. Sunt în mod cert cele mai obișnuite boxe pe care le vei găsi și din care probabil că ai și tu cel puțin o pereche acasă. Acest tip de boxe este mai ușor decât boxele active și, desigur, mai ieftine. Cu toate acestea, cu cât avem de-a face cu mai multe cabluri, cu atât există și riscul să apară o interferență potențială în lanțul semnalului, care să provoace defecțiuni.

Ce sunt boxele active și care sunt avantajele lor?

Boxele active nu au nevoie de amplificator extern și în unele cazuri nu necesită nici conexiune fizică de vreun fel cu sursele. Ele sunt alimentate de la rețea și au propria lor capacitate de amplificare.
Pentru că toate componentele electronice sunt în interiorul speaker-ului, calea de semnal este cu mult mai scurtă decât în cazul boxelor pasive, ceea ce înseamnă un risc mult mai redus de interferență și un sunet mai curat.
Comparativ cu boxele pasive, cele active sunt mai grele și au un preț mai mare, dar când pui în balanță acest cost extra cu faptul că în cazul boxelor pasive trebuie să cumperi multe alte componente suplimentare, investiția nu mai pare deloc mare.
Pentru a putea utiliza o boxă activă nu ai nevoie de niciun fel de experiență de natură tehnică, pentru că sunt extrem de ușor de instalat.
Majoritatea boxelor active sunt construite în așa fel încât să poată fi alimentate cu baterii, ceea ce le face o soluție cu un grad foarte ridicat de portabilitate.

Când să alegi boxe active?

Poți alege boxe active dacă îți dorești un sistem simplu și fără complicații, dacă nu îți dorești să ai bătăi de cap cu amplificatoare externe și cabluri de tot felul. De asemenea, optează pentru boxe active profesionale dacă îți petreci mult timp ascultând muzica digitală, mai ales în format hi-res, dar și dacă ai un spațiu limitat în casă.

Când să alegi boxe pasive?

Poți opta pentru varianta clasică, de boxe pasive, dacă ai în vedere să îți upgradezi amplificatorul la un moment dat, dacă ai investit deja foarte mult în restul kit-ului hi-fi și, de asemenea, dacă ai un buget mai restrictiv. În plus, poți opta pentru boxe pasive dacă greutatea este o problemă.
Dacă ești pasionat de lumea muzicii sau chiar ești unul dintre profesioniștii care activează în acest domeniu, Soundstil.ro este o lume care în mod cert te va fascina, grație ofertei foarte ample de echipamente muzicale de specialitate.
Pornind de la instrumente muzicale (chitare, instrumente cu clape, instrumente de suflat, tobe și percuție), trecând prin echipamente PA (boxe, atât active cât și pasive, amplificatoare, mixere, monitoare de scenă și echipamente de procesare semnal) și ajungând la microfoane, echipamente de studio și HiFi, echipamente pentru DJ, lumini și scenă și efecte speciale, la Soundstil.ro vei găsi întotdeauna cel mai bun raport calitate preț, dar și consultanță de specialitate.

Boxe active versus boxe pasive

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.