Legenda Sibiului incepe odata cu Hermann, cizmarul neamt care si-a intins pielea de vitel cu acordul oamenilor din Sibiel, obtinand astfel o proprietate mare unde si-a adus si rudele mai apoi.
Sibielul a devenit Sibiu, iar sasii il numesc Hermmannstadt si astazi.
A fost capitala europeana culturala in 2007 si reprezinta un loc linistit, in care obloanele sunt adevarate opere de arta, papusile asezate dincolo de ferestre, drept impuls catre timp, sa stea in loc, cata vreme, povestile se impletesc la fiecare pas pe piatra cubica din oras.

Daca esti in trecere si doresti sa te relaxezi, vara, poti sa stai la o terasa in Piata Mare si sa admiri jocul fantanilor si dansul porumbeilor, iar cand este frig, ai o serie de optiuni de refugiu, de la cafenele pana la librarii cu rafturi de informatii ce incanta , la fel ca si personalul amabil.

In fiecare luna noiembrie, in Piata Mare din Sibiu se instaleaza casutele Mosului si oriunde te-ai uita, gasesti cate o minune.

Fie ca esti un nostalgic si doresti sa gusti turta dulce sub diverse forme, ori poate ca vrei sa iti iei vreun obiect vestimentar traditional, relaxeaza-te,
tot ce iti trece prin cap si ce nu, insa mai ales ce nu, gasesti la targul de Craciun din Sibiu.
Anul acesta, deschiderea a avut loc pe 15 noiembrie si poti vizita targul pana pe data de 3 ianuarie 2020.
La deschidere, au fost prezenti peste 10 000 de oameni, si conform publicatiei britanice About Time Magazine, targul de Craciun de la
Sibiu se afla intr-un top cinci al celor mai frumoase din Europa.

Sunt peste 100 de expozanti veniti din intreaga tara si alaturi de casute, exista Atelierul lui Mos Craciun, patinoarul in aer liber, o roata panoramica
de unde poti vedea de sus ce se intampla, un soi de London Eye la cote mult mai mici, exista si scena nasterii lui Iisus in marime naturala si chiar
un carusel destinat copiilor.
Expozantii te imbie cu bijuterii, cani pictate, ornamente pentru brad si pentru casa din cele mai diverse, sculpturi.
Exista diverse specialitati gastronomice romanesti, insa si maghiare, din carne ori pentru vegetarieni.
Saptamana trecuta am descoperit o casuta unde se vindeau carnati vienezi, nu stiu cum gustau, am vrut sa raman cu senzatia celor mancati in Piata
Maria Tereza. Surpriza a constat in faptul ca branza olandeza era la jumatate de pret comparativ tot cu Viena si chiar cu Amsterdamul si sortimentele erau diverse, de la cea cu alune sau ardei, pana la lavanda si fructe.

Sunt cateva parcari in Sibiu, insa poti merge cu masina chiar pe una din strazile laturalnice targului, daca ai noroc.
Mai simplu este cu autocarul, lasi grijile de-o parte si ai mai multa relaxare cand vine vorba de ceea ce este cu adevarat important.
A, sa nu uit bradul are 24 de metri si este artificial, iar in imediata apropiere, in Piata Mare din Sibiu, exista Turnul Sfatului, Biserica Evanghelica, Casa Albastra, Casa Generalilor si daca esti cu iubi, mergi pe Podul Mincinosilor.
Legenda spue ca s-ar darama daca indragostitii spun o minciuna.
Pentru orice altceva, exista vin fiert cu scortisoara.
Iarna ne strangem pe langa casa, poate si de aceea, prima luna din aceste anotimp este dedicata familiei, sarbatorilor traditionale, sa mai inmoaie frigul prin dragostea ori atentia pe care le putem darui, prin impartasirea sentimentelor si imbratisari.
Drumuri senine si sa fiti iubiti!

Targul de Craciun de la Sibiu 2019

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.