Povesteam joi despre sosuri si despre bucataria Unilevel Food Solution, unde domnul Paul Pandele, bucatar de meserie, m-a invatat o reteta interesanta.
Este vorba de Penne alla zarina!
Wow, imi vei spune ca suna pompos.
Ei bine, doar suna; ingredientele sunt: putin unt, doua cepe de marime potrivita, peste afumat (somon), smantana lichida, sos de rosii, branza, cateva lingurite de tarie in cazul in care vrei sa flambezi minunea si paste.
Pe scurt, iata cum prepari paste cu somon afumat.
Tai ceapa marunt si o pui la calit in unt, adaugi apoi pestele.
Cand s-a rumenit poti flamba cu putina tarie.
Vezi operatiunea in filmul de mai jos.
Intre timp pui pastele la fiert.
Dupa ce ai flambat adaugi smantana lichida si dupa ce aceasta incepe sa prinda forma in tigaie alaturi de peste si ceapa, e timpul pentru pasta de rosii.
Pastele sunt fierte, le-ai lasat sub un jet de apa rece si dupa ce s-au scurs bine le incorporezi alaturi de pasta facuta din smantana, peste, ceapa si rosiile in sos.
Pe deasupra adaugi branza rasa. Si gata povestea.
Pofta buna!
MMMMMMMMMMM!!! Cred ca este foarte gustoasa aceasta mancare prezentata minunat! Multumesc iYli! Si eu obisnuiam sa spal pastele pana cand m-a vazut o italianca 🙂 ei nu spala niciodata nici pastele fierte nici orezul inainte de preparare ?!?!?!?!
Astept si alte minunate retete 😉
ce-i drept, italienii folosesc paste din grau dur, ceea ce este cu totul altceva!