Varza e buna si la tratarea durerilor de genunchi, insa eu o prefer in bucatarie, la preparat de-ale gurii!

Proaspata, cu aroma verii intre foile-i mari si fragede, varza da gust salatelor si mancarurilor sanatoase. Pentru cura de slabit, e recomandata supa de varza fara aditivi, in speta, fara arome.

Primavara a venit greu, dupa controversate dezbateri la poarta timpului. Natura grabita sa aduca in prim-planul
cotidian si pe tarabe noutati, face valuri in buget si in lingurica pofticiosului! Se stie ca cei mai mari ciorbari sunt ardelenii.

Tot ei fac ciorba aproape din tot ce este verde si comestibil! Asa se intampla si in cazul verzei dulci… Tocata marunt si des, pusa la calit impreuna cu cateva cepe tot verzi, pentru savoare, reactia preacinstitului mancacios, este doar una: mai ada!

Pentru cei care tin cu tot dinadinsul la silueta, supa de varza are doar varza… In cazul binecuvantatilor gurmanzi cu pretentii, varza capata aroma, cu cimbru, foaie de dafin, un pic de morcovel, patrunjel si telina rasa, sare, piper. Deh, sa se bucure papilele gustative de ceea ce trece peste ele… 🙂

Stati ca inca nu am terminat sa enumar bunaciunile din care este compusa minunata ciorba sau supa de varza! Afumatura. Afumatura are ultimul cuvant. Fara ea, varza in orice stadiu sau oricarui scop ar servi, este fada. Exceptie face salata unde doar uleiul de masline face minuni.

Nu vreau sa slabesc, pentru ca sunt un barbat misto si cu greutate. 😀 In consecinta azi, dupa cele mai stricte rigori ardelenesti in materie de pregatit mancarea, am facut o ciorba de varza cu afumatura, insa cu un numar redus de costite afumate! Ce a iesit, doar sunetul lingurilor in strachinile de lut ars au putut confirma. 🙂 Of course, nu au lipsit ardeii iuti asemeni gandului bun pe care l-am avut la conceperea retetei de fata, simpla in esenta:)
Pofta buna!

Ciorba de varza cu afumatura

Comments

Un comentariu la „Ciorba de varza cu afumatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.